Politia israeliana a anuntat ca a recomandat duminica inculparea premierului Benjamin Netanyahu si a sotiei sale Sara pentru frauda si coruptie, aceasta fiind a treia recomandare de acest gen impotriva sefului guvernului israelian in anul in curs, informeaza AFP, dpa si Reuters, potrivit Agerpres.

Procurorul general urmeaza sa decida acum daca va inculpa sau nu cuplul Netanyahu, suspectat de incercarea de a-si asigura o acoperire favorabila din partea site-ului informational Walla in schimbul unor favoruri guvernamentale, care ar fi putut aduce sute de milioane de dolari Bezeq, principalul grup de telecomunicatii israelian, proprietarul Walla.

Benjamin Netanyahu a respins imediat concluziile politiei. "Sunt sigur ca, in acest caz, autoritatile competente, dupa ce vor fi examinat problema, vor ajunge la aceeasi concluzie: nu a existat nimic pentru ca nu exista nimic", a reactionat premierul intr-un comunicat.

In februarie, politia recomandase deja inculparea premierului Netanyahu in doua dosare. Acesta, la fel si sotia sa sunt suspectati de primirea unor cadouri scumpe in valoare de circa un milion de shekeli (285.000 de dolari) in trabucuri de lux, sticle de sampanie si bijuterii scumpe de la personalitati bogate, in schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Intr-un alt dosar, anchetatorii il suspecteaza pe premierul Netanyahu de incercarea de a incheia cu proprietarul Yediot Aharonot un acord pentru o acoperire mai favorabila din partea celui mai mare ziare israelian, contra unor favoruri.

Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri