"Este pacat ca nu reusim sa avem o intalnire adevarata. Consider ca ea este cu adevarat necesara", a declarat Vladimir Putin in cadrul unei conferinte de presa, adaugand: "Sper ca ne vom putea intalni cand partea americana va fi pregatita".

"Chestiunile pe care trebuie sa le discutam sunt foarte importante. Este vorba inainte de toate de chestiunile de stabilitate strategica si apoi sunt aspectele legate de problema neproliferarii armelor de distrugere in masa", a mai spus el.

Presedintele american a surprins pe toata lumea joi, inainte de debutul G20, anuland o intalnire prevazuta cu Vladimir Putin. El si-a explicat decizia prin escaladarea tensiunilor declansata de Moscova impotriva Ucrainei.

Cei doi lideri si-au incrucisat drumurile timp de doua zile la Buenos Aires, in cursul unei reuniuni a liderilor principalelor economii mondiale. Vladimir Putin a dat asigurari ca au discutat in marja summitului despre criza ucraineana.

Romania, lidera Europei...
Citeste si: Romania, lidera Europei Centrale si de Est la inarmare!

"Am discutat in picioare. Am raspuns intrebarilor sale legate de incidentul din Marea Neagra", cand fortele ruse au capturat duminica trei nave ucrainene si echipajele lor, a spus presedintele rus.

"El are punctul sau de vedere asupra acestei chestiuni, eu il am pe al meu. Dar l-am informat" despre ceea ce s-a intamplat, a spus Putin.

Casa Alba a precizat, la randul ei, ca "asa cum este obiceiul la evenimentele multilaterale, presedintele Trump si Prima Doamna au avut un anumit numar de conversatii informale in cursul dineului (vineri seara), inclusiv cu presedintele Putin".

Donald Trump se afla sub presiune in SUA din cauza unei anchete tot mai amenintatoare privind o eventuala complicitate cu Rusia in timpul campaniei sale pentru alegerile prezidentiale, comenteaza AFP.

Summit...
Citeste si: Summit Erdogan-Putin-Macron-Merkel la Istanbul cu privire la Siria