Seful statului, care tocmai a revenit de la summitul G20 din Argentina, a mers la Arcul de Triumf, la picioarele caruia se afla Mormantul Soldatului Necunoscut din Primul Razboi Mondial, insotit de ministrul de interne Christophe Castaner si de secretarul de stat Laurent Nunez.

Presedintele francez a inrat apoi in interiorul monumentului istoric vandalizat sambata.

"La sosirea sa in Franta dupa G20, presedintele a dorit sa mearga in locurile unde au fost provocate cele mai importante daune", a indicat Palatul Elysee.

Presedintele urma apoi sa se intalneasca cu reprezentanti ai pompierilor si fortelor de ordine de pe bulevardul Kleber (Arondismentul 16), scena unor importante violente sambata, unde de asemenea au fost provocate distrugeri in urma confruntarilor dintre manifestanti si scutieri.

Protestul "vestelor galbene":...
Citeste si: Proteste violente in Paris: zeci de raniti si retinuti

Manifestatia de sambata, degenerata in scene de adevarata gherila urbana, s-a soldat cu 133 de raniti si 412 persoane retinute, dintre care 378 au fost plasate in arest preventiv.

Executivul francez a declarat din nou duminica, prin purtatorul sau de cuvant Benjamin Griveaux, ca nu isi va schimba cursul in fata mobilizarii asa-numitelor "Veste galbene", care protesteaza in special impotriva cresterii taxelor la carburanti.

Totodata, presedintele francez Emmanuel Macron a convocat pentru duminica dimineata o reuniune de criza, a doua zi dupa haosul provocat la Paris de manifestatiile "Vestelor galbene". El trebuia sa se reuneasca in jurul orei 11:30 GMT impreuna cu premierul Edourd Philippe, ministrul de interne Christophe Castaner si "serviciile competente" pentru a incerca sa gaseasca un raspuns la miscarea care se pare ca a scapat de sub orice control si sa trage concluziile zilei incredibile de ieri, cand cartiere de lux din Paris au fost adevarate scene de gherila urbana.

VIDEO Proteste la Paris,...
Citeste si: Proteste la Paris: 354 de persoane au fost retinute

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com