”Raman convins ca inainte de finalul mandatului acestei Comisii Europene (jumatatea anului 2019 – n.red.) vom fi primit Romania ca membru Schengen. Mai sunt eforturi de depus, dar vom obtine acest rezultat”, a mai spus seful Comisiei Europene intr-o conferinta de presa comuna cum premierul Viorica Dancila si comisarul european Corina Cretu, noteaza G4Media.

Intrebat despre intentia Romaniei de a contesta raportul MCV, Jean Claude Juncker a spus ca ”intentia mea e ca Romania sa devina membru al spatiului Schengen. Am lucrat de ambele parti pentru a imbunatati pregatirea Romaniei la spatiul Schengen si nu as vrea sa imi inchei mandatul fara ca Romania sa devina membru dar mai sunt eforturi de facut. As vrea ca Romania sa aduca bunul simt romanesc in procesul european”.

Si premierul Viorica Dancila a vorbit in conferinta de presa despre presedintia UE: ”Am vorbit despre cooperarea intre guvernul Romaniei si comisia Europeana, dar am prezentat si prioritatile preseditiei rotative inceand de la 1 ianuarie 2019. Am reiterat faptul ca Romania isi doreste o presedintie ambitioasa dar si realista. A avea macar acord politic pe cadrul financiar multianual. Realista, pentru ca stim ca Romania va avea rol de mediator, deci trebuie sa obtinem un consens pe dosare importante. Asteptam cu mare nerabdare prezenta Colegiului comisarilor la Bucuresti pentru a putea discuta mult mai aplicat pe fiecare dosar”.

Comisarul Corina Cretu a urat ”mult noroc” guvernului Romaniei si a spus ca ”noi toti ne-am mobilizat la toate nivelurile sa sustinem autoritatile romane in asigurarea succesului presedintiei rotative”.

Calin Popescu Tariceanu: De...
Citeste si: Ce se va intampla cu motiunea de cenzura, in vizunea lui Tariceanu