Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat vineri, la finalul unei intrvederi cu presedintele Klaus Iohannis, ca firmele austriece ar putea pleca din Romania din cauza modificarilor anuntate de Guvern la Codul Fiscal, precum asa-zisa taxa pe lacomie impusa bancilor sau impozitarea cifrei de afaceri a companiilor din domeniul energiei.

"Nu-mi fac griji pentru firmele austriece, pentru ca stiu ce firme sunt aici in Romania: sunt firme mari precum OMV sau Erste. Ele lucreaza in mai multe state. Ar putea sa-si stranga lucrurile si sa plece, dar nu-mi fac griji pentru ele (_) Imi fac griji pentru mediul economic din Romania. De la anuntarea masurilor au fost probleme la bursa, au reactionat investitorii. Aceste masuri ar putea duce la pierderea de locuri de munca. Daca cineva se gandeste la binele mediului economic, ar fi util sa se gandeasca la niste masuri care nu doar suna bine, ci sa fie efective. Sa nu se ajunga ca oamenii sa-si piarda locul de munca, sa creasca preturile sau sa alunge investitorii", a declarat Kurz, scrie G4Media.

Intrebat daca sugereaza ca firmele austriece ar putea pleca din Romania, seful Guvernului de la Viena a raspuns: "Nu sunt firme carora guvernul austriac sa le spuna ce sa faca. Sunt firme pe piata libera si decid singure. Piata este mare si pot lucra si in alte tari, nu sunt legate de o anumita tara. Eu ma gandesc mai mult la oamenii care pot sa isi piarda sursa de venit si locul e munca. Deciziile trebuie sa aiba in vedere ce se intampla la finalul zilei".


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2019, votata duminica