China a lansat sambata primul dintre cei peste 150 care vor forma noua sa retea de telecomunicatii Hongyun, potrivit ziarului China Daily citat de EFE, informeaza Agerpres.

Lansarea a avut loc de la baza din Jiuquan, din nord-vestul Chinei, cu putin inainte de ora locala 08.00.

Satelitul cantareste 247 de kilograme si va opera pe o suprafata terestra de 1.100 de kilometri, orbitand in jurul Soarelui.

Xiang Kaiheng, inginerul de design si al programului Hongyun, a explicat ca satelitul functioneaza cu placi fotovoltaice si este pregatit sa fie operational cel putin un an, desi cei care l-au proiectat spera ca aceasta perioada sa fie extinsa.

Dupa acest satelit pilot, China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) preconizeaza sa lanseze alti patru, inainte de sfarsitul anului 2020, ceea ce ar presupune inceperea platformei de telecomunicatii cu o mica retea de testare.

CASIC a anuntat programul Hongyun in septembrie 2016, cu scopul de a implementa o retea spatiala de telecomunicatii care sa serveasca drept platforma pentru internet in banda larga (broadband), mai ales in acele regiuni ale lumii neacoperite.

Programul Hongyun este raspunsul Chinei la initiative similare propuse de SUA, precum Starlink al companiei SpaceX - detinuta de Elon Musk, cofondator al Tesla - care vizeaza plasarea pe orbita a aproximativ 12.000 de sateliti pana la mijlocul deceniului viitor.

Sursa foto: Shutterstock / Dima Zel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri