Compania farmaceutica Bristol-Myers Squibb are in plan sa achizitioneze compania britanica Celgene Corporation cu circa 74 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Daca tranzactia va fi aprobata de catre actionari si de catre autoritatile de reglementare, va deveni cea mai mare achizitie de pana acum in industria farmaceutica. Luand in calcul si datoria neta, valoarea tranzactiei Celgene ajunge la 88,8 miliarde de dolari, depasind achizitia Warner-Lambert de catre Pfizer.

Conform termenilor propusi, actionarii Celgene vor primi o actiune Bristol-Myers Squibb si 50 de dolari cash pentru fiecare actiune Celgene, potrivit unei declaratii din partea companiei.

Aceasta tranzactie reprezinta un pariu important pe piata farmaceutica, pentru ca cele doua companii vor lupta impreuna impotriva presiunilor politice pentru a scadea preturile la medicamente, impotriva amenintarii care vine dupa expirarea brevetelor, dar si impotriva studiilor clinice cu rezultate dezamagitoare pentru unele tratamente pentru cancer.

Bristol-Myers Squibb este o compania globala biofarmaceutica, specializata in domenii precum oncologia, bolile cardiovasculare, imunologia, si fibroza. Pe piata din Romania, Bristol-Myers Squibb Marketing a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de peste 60 milioane lei.

Sursa foto: Shutterstock / Tero Vesalainen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri