Tranzactie uriasa pe piata farma: Bristol-Myers vrea sa cumpere o companie cu 74 miliarde de dolari

Compania farmaceutica Bristol-Myers Squibb are in plan sa achizitioneze compania britanica Celgene Corporation cu circa 74 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Daca tranzactia va fi aprobata de catre actionari si de catre autoritatile de reglementare, va deveni cea mai mare achizitie de pana acum in industria farmaceutica. Luand in calcul si datoria neta, valoarea tranzactiei Celgene ajunge la 88,8 miliarde de dolari, depasind achizitia Warner-Lambert de catre Pfizer.

Conform termenilor propusi, actionarii Celgene vor primi o actiune Bristol-Myers Squibb si 50 de dolari cash pentru fiecare actiune Celgene, potrivit unei declaratii din partea companiei.

Aceasta tranzactie reprezinta un pariu important pe piata farmaceutica, pentru ca cele doua companii vor lupta impreuna impotriva presiunilor politice pentru a scadea preturile la medicamente, impotriva amenintarii care vine dupa expirarea brevetelor, dar si impotriva studiilor clinice cu rezultate dezamagitoare pentru unele tratamente pentru cancer.

Bristol-Myers Squibb este o compania globala biofarmaceutica, specializata in domenii precum oncologia, bolile cardiovasculare, imunologia, si fibroza. Pe piata din Romania, Bristol-Myers Squibb Marketing a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de peste 60 milioane lei.

Citeste si:
Tranzactie pe piata farma: Bristol-Myers Squibb a achizitionat Celgene
Tranzactie pe piata...

Sursa foto: Shutterstock / Tero Vesalainen

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Producătorul de panificaţie Sam Mills din Satu Mare, preluat de Givesco
Setari Cookie-uri