Brexit: Theresa May se declara "hotarata" sa puna in aplicare acordul de separare la data prevazuta

Premierul britanic Theresa May este in continuare "hotarata" sa puna in aplicare Brexit-ul la data prevazuta, 29 martie, si sa obtina concesii din partea Bruxellesului asupra acordului de separare, in pofida refuzului categoric al UE de a-l renegocia, informeaza duminica AFP.

"Sunt hotarata sa pun in aplicare Brexitul si hotarata sa-l pun in aplicare la termenul stabilit: 29 martie 2019", a notat lidera conservatorilor britanici intr-un editorial publicat in The Sunday Telegraph, conform Agerpres.ro.

De asemenea, ea a respins posibilitatea amanarii Brexitului, dupa cum au sugerat mai multi responsabili politici in ultimele zile, printre care ministrul britanic al afacerilor externe Jeremy Hunt, pentru a permite adoptarea legislatiei necesare in vederea punerii lui in aplicare.

Theresa May sustine ca doreste sa gaseasca o "solutie pragmatica" in privinta Brexitului, care sa poate beneficia de sprijinul majoritatii in Parlament, dupa ce Camera Comunelor a respins la mijlocul lui ianuarie, cu o majoritate zdrobitoare, acordul de separare incheiat in noiembrie cu UE.

Marti, parlamentarii britanici au adoptat un amendament depus de conservatorul Graham Brady si sustinut de guvern, in care se cer "aranjamente alternative" la dispozitiile privind controversata "plasa de siguranta" (backstop) menita sa evite revenirea la o frontiera fizica intre provincia britanica Irlanda de Nord si Republica Irlanda.

Citeste si:
Brexit: Boris Johnson refuza sa achite "factura de divort" de UE
Boris Johnson, principalul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Dupa acest vot, Theresa May a dorit sa redeschida negocierile cu UE, chiar daca europenii au refuzat pana acum solicitarea ei.

"Cand voi reveni la Bruxelles, ma voi bate pentru Marea Britanie si Irlanda de Nord, voi fi inarmata cu un nou mandat, cu idei noi si o determinare reinnoita pentru a conveni asupra unei solutii pragmatice care sa puna in aplicare Brexitul", a insistat May in Sunday Telegraph. "Parlamentul m-a delegat sa fac aceasta", a adaugat ea.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri