Ministerul rus al Apararii l-a convocat pe atasatul militar american pentru a-i inmana o nota cu privire la Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare (INF). Moscova a propus Washingtonului sa distruga rampele de lansare Mk-41ale sistemului american antiracheta, plasate si in Romania in cadrul scutului de la Deveselu, despre care Moscova sustine ca sunt proiectate sa traga cu rachete Tomahawk.

Statele Unite ar trebui sa dezmembreze rampele sale de lansare universale Mk-41 pentru rachete Tomahawk, rachete sol-sol cu raza intermediara si dronnle care au aceleasi caracteristici ca rachetele interzise de Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare (NIF) a declarat joi purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, Igor Konacenkov.

"Ministerul rus al Apararii propune Statelor Unite sa ia masuri pentru a respecta Tratatul privind interzicerea armelor nucleare (INF) inainte de a expira. In special, Statele Unite ar trebui sa distruga platformele terestre de lansare Mk-41 , concepute sa traga cu rachete de croaziera Tomahawk, si sa faca acelasi lucru cu dronele ale caror caracteristici sunt similare cu cele ale rachetelor de croaziera interzise de tratat ", a declarat purtatorul de cuvant al armatei ruse, scrie Adevarul.ro.

Potrivit lui Konacenkov, Washingtonul nu a luat masuri pentru a opri incalcarea angajamentelor asumate prin Tratatul INF si nu a furnizat nicio dovada in sprijinul acuzatiilor sale impotriva Moscovei.

Presedintele Donald Trump a anuntat ca Statele Unite vor incepe procesul de retragere din Tratatul INF incepand cu data de 2 februarie. Vladimir Putin a declarat, pe 2 februarie, ca Rusia si-a suspendat participarea la Tratat ca raspuns la retragerea unilaterala a Statelor Unite. El a mentionat ca Moscova nu va fi tarata intr-o noua cursa scumpa a inarmarilor inainte de a adauga ca toate propunerile rusesti privind dezarmarea au ramas "pe masa" si ca usile au ramas "deschise".

Rusia a suspendat Tratatul INF in weekend dupa ce Washingtonul a anuntat ca se va retrage in sase luni daca Rusia va continua sa incalce tratatul, acuzatii negate de Moscova.

Tratatul semnat in 1987 elimina rachetele cu raza intermediara din arsenalurile Rusiei si Statelor Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri