Jamaicanii au castigat doar de patru ori marele premiu al Super Loto de la momentul lansarii in 2009. Pentru a se proteja de eventauale tentative de jaf si de rude aparute peste noapte, A. Campbell, castigatorul de luna aceasta a ales sa isi protejeze identitatea folosind o masca din cunoscutul film horror Scream.

Campbell a castigat 158,4 milioane dolari jamaicani (aproximativ 1 milion de euro).

Ascunderea identitatii castigatorilor este o practica destul de obisnuita in Jamaica, in general fiind folosite peruci si ochelari de soare, insa uneori acestia aleg chiar si costume ce infatiseaza personaje din desene animate, scrie publicatia locala Star.

Gail Abrahams, vice-presedinte de marketing si comunicatii in cadrul Supreme Ventures Limited, organizatorul loteriei, spune ca orice castigator are posibilitatea sa aleaga daca vrea sau nu sa isi ascunda identitatea. Aceasta subliniaza ca dintre tarile din Caraibe unde Supreme Ventures opereaza, jamaicanii aleg cel mai des sa isi ascunda identitatea “pentru a nu fi hartuiti, sau din cauza oricarui alt motiv ce tine de siguranta acestora, noi ii intelegem”.

Robert Finzi-Smith, un expert in securitate, mentioneaza ca unul dintre motivele pentru care jamaicanii castigatori vor sa ramana anonimi este si acela ca acestia adesea sunt exploatati de familie si prieteni.

“Cand ai de incasat o suma mai mare de bani, chiar si doar putin mai mare decat in mod normal, brusc incepi sa afli ca ai rude de care nu stiai nimic. Jamaicanii in general considera ca daca nu imparti acesti bani cu toti apropiatii si chiar si cu rudele mai indepartate, esti ‘rau’”, a explicat Finzi-Smith.

Sursa foto: Jamaica Star

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri