Numarul expulzarilor efectuate de autoritatile germane catre Algeria, Maroc si Tunisia anul trecut a crescut cu mai mult de o treime, a anuntat vineri Ministerul de Interne de la Berlin, citat de DPA.

Aproape 1.900 de persoane au fost deportate catre cele trei natiuni din Maghreb in 2018, a declarat ministerul. Peste 1.400 de persoane au fost deportate in 2017 si mai putin de 400 cu un an inainte, scrie Agerpres.

Ministerul de Interne a atribuit aceasta crestere acordurilor de cooperare cu mai multe tari. Acest lucru a facut mai usor pentru cele 16 landuri germane sa identifice si sa expulzeze persoanele care au fost obligate sa paraseasca tara. De exemplu, date biometrice in forma electronica au fost schimbate cu Marocul, ceea ce a contribuit la cresterea numarului de persoane identificate.

Saptamana trecuta, camera superioara a parlamentului german a amanat pe termen nelimitat o decizie privind clasificarea celor trei state din Maghreb si a Georgiei ca fiind "tari de origine sigure", dupa opozitia feroce a landurilor germane unde Partidul Verzilor si stanga Die Linke participa in guvern.

Clasificarea "tara de origine sigura" este menita sa permita o accelerare mai rapida a deciziilor privind azilul si deportarile.

Citeste si:
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa
Infografic Harta preturilor...

Sursa foto: Jesus Fernandez / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Austria vrea sa repatrieze 50.000 de azilanti