Cateva sute de liceeni au manifestat vineri in centrul orasului canadian Montreal, pentru protectia mediului, in contextul miscarii greviste Fridays for Future lansate in Suedia si la care s-au alaturat elevi din mai multe tari pentru a protesta impotriva lipsei de actiune politica fata schimbarilor climatice.

Elevi de liceu din Montreal s-au adunat pentru a doua saptamana consecutiv si nu intentioneaza sa se opreasca: un mars pentru clima la care vor participa si studenti este prevazut pentru 15 martie, relateaza Agerpres. "Am vazut miscarea in Europa si apoi am facut acelasi lucru aici", a spus Etienne, de 15 ani, referindu-se la actiunile la care au participat sute de liceeni din mai multe tari, precum Germania, Australia, Marea Britanie si Franta.

Tot vineri, aproape 200 de protestatari s-au adunat la Paris raspunzand apelurilor la mobilizare lansate de Greta Thunberg, o liceeana suedeza care a lansat miscarea ''Fridays for Future'' (Vineri pentru viitor) pentru a-i indemna pe tineri sa demonstreze impotriva politicilor de mediu ale guvernelor.

Tanara de 16 ani a devenit cunoscuta absentand de la scoala in fiecare zi de vineri, din vara trecuta, pentru a face greva in fata parlamentului de la Stockholm cu scopul de a cere politicienilor sa faca mai mult impotriva schimbarilor climatice.

Ecoul apelului sau s-a extins dupa discursurile tinute la cea de-a 24-a conferinta anuala a ONU privind schimbarile climatice, desfasurata in Polonia in decembrie anul trecut, si apoi in fata participantilor Forumului de la Davos, din ianuarie 2019.

Mii de rusi manifesteaza...
Citeste si: Mii de rusi manifesteaza impotriva lui Vladimir Putin. Motivul?

Sursa foto: Valmedia / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Franta: Violente intre 'vestele galbene' si fortele de ordine la Paris