Fostul vicepresedinte american Joe Biden, care domina in sondaje in tabara democrata in pofida gesturilor sale de afectiune considerate uneori cam exagerate, se va lansa in cele din urma in cursa pentru Casa Alba saptamana viitoare, potrivit mai multor media, relateaza vineri AFP, potrivit Agerpres.

Mai degraba centrist si inca foarte popular, fostul ''numarul doi'' din administratia presedintelui Barack Obama isi va anunta candidatura miercuri intr-o inregistrare video, a indicat site-ul The Atlantic. Echipa sa dezbate inca ''timing-ul exact al anuntului sau'' care va avea loc saptamana viitoare, a relatat la randul sau canalul de televiziune NBC News.

Inainte de a se lansa in cursa prezidentiala, Biden domina in sondaje printre aproape douazeci de pretendenti la investitura democrata, cu 30 % din intentiile de vot, conform mediei stabilite de site-ul RealClearPolitics, fata de 22,5 % pentru senatorul independent Bernie Sanders, cu mult inaintea celorlalti candidati.

Avand in vedere varsta sa - 76 de ani - , Biden ar fi cel mai varstnic presedinte al SUA, iar comportamentul sau afectuos ar putea dauna candidaturii sale.

Mai multe femei l-au acuzat recent ca au fost profund jenate de celebrele sale gesturi de afectiune: sarutatul pe cap sau punerea mainilor pe umeri. Fostul senator este cunoscut pentru gesturile sale demonstrative, dar, dupa polemica pe acest subiect, el a promis ca va fi ''mai atent'', fara sa prezinte insa scuze.

Democrat moderat, Biden a ramas foarte popular, indeosebi in randul a doua categorii de alegatori care ar putea fi unele cheie la alegerile prezidentiale din 2020: muncitorii albi, care au votat in parte pentru republicanul Donald Trump in 2016, si electoratul de culoare.

Sursa foto: Drop of Light/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri