Papa Francisc a cerut angajatilor din saloanele de coafura sa evite barfele

Papa Francisc a cerut luni angajatilor din saloanele de coafura si de infrumusetare, in cadrul unei audiente la Vatican, sa evite barfele in timpul programului de lucru si sa isi intampine clientii cu vorbe bune, scrie AFP, preluat de Agerpres.

Papa i-a invitat pe angajatii din acest sector de activitate "sa isi exercite profesia intr-un stil crestin, tratandu-i pe clienti cu bunatate, oferindu-le mereu cuvinte amabile si de incurajare, evitand sa cedeze in fata tentatiei barfelor care apare cu usurinta in acest mediu profesional".

Suveranul pontif s-a adresat unei delegatii de specialisti in coafura si infrumusetare care fac parte din Comitetul Sfantul Martin de Porres, cerandu-le sa urmeze exemplul acestui calugar dominican peruan, considerat sfantul patron al organizatiei lor.

Martin de Porres (1579-1639), denumit si Martin al milosteniei, s-a nascut in urma unei relatii ilegitime dintre un nobil spaniol si o fosta sclava peruana de culoare.

Pregatit in arta barbierilor, o profesie care se intindea in epoca de la ingrijirea ranilor si pana la chirurgie, Martin de Porres era renumit pentru talentul lui si pentru blandetea sa. A intrat apoi in ordinul calugarilor dominicani. Numeroase miracole au fost atribuite rugaciunilor sale si a fost canonizat in 1962.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri