Premierul ungar Viktor Orban si-a exprimat duminica speranta ca alegerile europarlamentare sa intareasca fortele politice anti-imigratie in Europa, relateaza Reuters.

"Sper sa fie o schimbare in spatiul public european in favoarea partidelor politice care vor oprirea imigratiei", a declarat presei la sectia de votare premierul ungar, imbracat la costum si cu cravata portocalie, culoarea formatiunii sale Fidesz, potrivit Agerpres. "Respingem imigratia si am dori sa vedem lideri ai Uniunii Europene care resping migratia, care vor oprirea ei si nu gestionarea ei", a subliniat Viktor Orban.

El a refuzat sa raspunda la intrebarea unui reporter daca are in vedere sa se alature noii aliante a vicepremierului italian Matteo Salvini, dupa scrutin, explicand ca problema imigratiei si reactia la ea vor remodela scena politica in Uniunea Europeana, in urma acestui scrutin, iar gruparile traditionale de partide nu vor mai juca acelasi rol, in viitor.

Circa 7,9 milioane de cetateni sunt chemati la vot in Ungaria, unde sectiile de vot se vor inchide la ora locala 19.00 (17.00 GMT). Pana la ora locala 09.00, votasera deja 7,78% dintre alegatori, conform MTI.

Biroul Electoral Central...
Citeste si: BEC nu prelungeste programul de votare: scrutinul se incheie la 21:00

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
100.000 de semnaturi pentru demisia lui Melescanu, depuse la Senat