Theresa May va demisiona oficial vineri din functia de lider al Partidului Conservator si, implicit, din cea de prim-ministru, ca urmare a esecului ei de a convinge Camera Comunelor sa accepte acordul privind Brexitul pe care l-a convenit cu Bruxelles-ul, ceea ce a condus la amanarea retragerii Regatului Unit din UE pana pe 31 octombrie. Ea va ramane in functie pana la alegerea succesorului sau, asteptata in a doua parte a lunii iulie, dupa cum a anuntat Partidul Conservator saptamana aceasta, potrivit Agerpres.

Demisia Theresei May nu presupune declansarea unor alegeri legislative anticipate. Viitorul premier si lider al Partidului Conservator britanic va fi ales prin vot de membrii acestei formatiuni.

Pana in prezent 11 politicieni conservatori au anuntat ca intra in cursa pentru succesiunea ei la conducerea Partidului Conservator si a guvernului, o competitie care poate aduce in fruntea guvernului un sef de guvern care sa doreasca o ruptura mai clara de Uniunea Europeana, consemneaza agentia Reuters. Intregul proces va fi supervizat de grupul parlamentar conservator, reunit in asa-numitul ''Comitet 1922''.

Sursa foto: AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Trump considera ca Boris Johnson ar fi un prim-ministru excelent