Parlamentul Republicii Moldova a desemnat-o sambata ca presedinta a legislativului pe socialista Zinaida Greceanii, transmite Radio Chisinau, potrivit Agerpres.

Deputatii au votat dupa ce Curtea Constitutionala decisese ca actualul parlament nu mai are dreptul sa legifereze sau sa isi constituie organe de conducere.

Greceanii a fost singura candidata si a beneficiat de 56 de voturi din partea Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) si a blocului ACUM.

PSRM si ACUM au convocat sedinta parlamentului desi o hotarare a Curtii Constitutionale arata ca "in cazul aparitiei circumstantelor de dizolvare obligatorie a Parlamentului ca urmare a blocajului legislativ si/sau a imposibilitatii de formare a Guvernului timp de 3 luni (90 de zile), Parlamentul nu este in drept sa desfasoare activitate legislativa si sa-si indeplineasca atributiile prevazute de art. 66 din Constitutie, precum si sa constituie organe de conducere ale Parlamentului" si ca "presedintele tarii este obligat, neintarziat, sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru constatarea circumstantelor de dizolvare, cu emiterea ulterioara a decretului de dizolvare a Parlamentului si stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate".

Curtea a avertizat ca "orice actiune si/sau act legislativ care are drept scop desfasurarea activitatii Parlamentului dupa aparitia circumstantelor de dizolvare obligatorie constituie o incalcare grava a prevederilor constitutionale si sunt nule ab initio".

Pe ordinea de zi a Parlamentului, care si-a continuat sedinta dupa votul pentru Greceanii, mai este prevazuta si aprobarea unui nou Guvern si a unui pachet de legi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri