Arhiepiscopul de Paris, monseniorul Michel Aupetit, celebreaza sambata dupa-amiaza prima slujba dupa puternicul incendiu care a distrus partial catedrala in urma cu doua luni, informeaza AFP.

"Din motive evidente de securitate", precizeaza dioceza din Paris, slujba se va desfasura cu asistenta redusa si va fi transmisa insa in direct de canalul de televiziune catolic KTO, potrivit Agerpres. Doar aproximativ 30 de persoane, dintre care jumatate preoti, vor participa la slujba care incepe la ora locala 18:00 (16:00 GMT).

Incendiul care a cuprins catedrala la 15 aprilie a provocat o vie emotie in intreaga lume si a declansat un elan de solidaritate pentru salvarea si restaurarea acestui monument istoric emblematic atat pentru Franta si Paris cat si pentru crestinism. Presedintele francez Emmanuel Macron si-a luat angajamentul ca monumentul va fi complet restaurat in cel mult 5 ani.

In prezent, doar aproximativ 9% din cei 850 de milioane de euro promisi in actiunile de strangere de fonduri de dupa incendiu au fost varsati efectiv pentru demararea lucrarilor.

Citeste si:
Donatii de 750 de MIL. euro pentru Notre-Dame. De unde vin banii
Donatii de 750 de milioane de...

Sursa foto: Loic Salan / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Legea care prevede restaurarea Notre-Dame in decurs de 5 ani, adoptata