Doi tineri au fost ucisi si alti trei barbati au fost raniti la Londra vineri seara si in cursul noptii, intr-o serie de atacuri care aparent nu au legatura intre ele, a anuntat politia britanica, citata de agentia EFE. Pana in prezent au fost arestate 14 persoane, majoritatea cu varste sub 20 de ani, printre ele si o fata.

Primul incident a avut loc la Wandsworth (sud-vestul Londrei), unde un tanar de 18 ani a fost injunghiat mortal, cateva minute mai tarziu la Plumstead (sud-estul orasului) un alt tanar in varsta de 19 ani fiind ucis de gloante, scrie Agerpres. Inca un barbat a fost injunghiat, dar a supravietuit, la Brixton (partea de sud a Londrei), alti doi barbati fiind raniti in urma unei incaierari in care s-au folosit arme albe.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat ''dezgustat'' de acest nou val de agresiuni in orasul sau devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime in capitala britanica, iar pentru anul in curs numarul acestora a ajuns la 55. Edilul Londrei a cerut guvernului conservator sa renunte la reducerea bugetului alocat politiei si sa creeze o unitate speciala pentru combaterea acestor agresiuni.

Donald Trump il numeste un ''dezastru'' pe Sadiq Khan

Presedintele american Donald Trump l-a criticat din nou sambata pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmand ca acesta este "un dezastru" si ca ar trebui sa demisioneze urgent, dupa ce doi tineri au fost ucisi si alti trei barbati au fost raniti la Londra vineri, in mai putin de 20 de ore, informeaza Reuters si AFP.

Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra "orasul injunghierilor" si a afirmat ca "acesta este Londonistanul lui Khan", o expresie menita sa descrie esecul municipalitatii londoneze de a-i gestiona pe extremistii musulmani.

"Londra are nevoie cat mai curand posibili (ASAP) de un nou primar. Sadiq Khan este un dezastru - va fi si mai rau!" a scris Donald Trump pe Twitter. Donald Trump l-a numit recent pe Sadiq Khan, un musulman de origine pakistaneza, un "ratat total", dupa ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitatia adresata presedintelui american de a efectua o vizita de stat in regat, si l-a comparat pe Donald Trump cu fascistii secolului al XX-lea.

Dusmania lui Donald Trump fata de Sadiq Khan dureaza de cativa ani. Khan a criticat eforturile lui Trump de a interzice primirea calatorilor din tarile musulmane, in timp ce liderul de la Casa Alba l-a criticat pe primar pentru modul in care a gestionat atacul terorist din 2017 de pe un pod londonez, soldat cu moartea a 11 persoane.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri