Deutsche Bank infiinteaza o "banca de rebuturi" de 50 mld. euro

Deutsche Bank intentioneaza sa-si revizuiasca activitatile de tranzactionare infiintand o asa numita "banca de rebuturi", unde sa pastreze active care nu sunt de baza, in valoare de zeci de miliarde de euro, scrie Financial Times, preluat de Agerpres.

De asemenea, vor fi reduse sau chiar inchise unele activitati de tranzactionare de actiuni si derivate din afara Europei.

La "banca de rebuturi" vor fi depozitate sau vandute active de pana la 50 de miliarde de euro.

Masurile fac parte din procesul de restructurare al diviziei de investitii, o sursa majora de venituri pentru cea mai mare banca din Germania, care in ultimii ani s-a confruntat cu declinul profiturilor.

Luni, actiunile Deutsche Bank, care in ultimele saptamani se tranzactionau la un nivel record scazut, au urcat cu 2% la Bursa de la Frankfurt.

In aprilie, Deutsche Bank si Commerzbank, au anuntat in mod oficial ca au pus capat discutiilor demarate la mijlocul lunii martie in vederea unei fuziuni care ar fi dat nastere unui gigant bancar german.

Daca ar fi fuzionat, Deutsche Bank si Commerzbank ar fi creat un gigant bancar cu active in valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro si o capitalizare bursiera cumulata de aproximativ 25 de miliarde euro. Impreuna entitatea ar fi controlat 20% din piata de retail banking din Germania si un efectiv de 140.000 de angajati la nivel mondial.

Ambele banci se straduiesc sa revina pe profit dupa criza financiara din 2008. Unii politicieni germani sperau ca aparitia unui "campion national" va putea face fata concurentei venite din SUA si Europa.

Incapacitatea de a ajunge la un acord de fuziune cu Commerzbank va pune presiuni asupra echipei manageriale de la Deutsche Bank pentru ca aceasta sa adopte modificari radicale, precum restructurarea bancii de investitii din SUA, restructurare solicitata de organismele de reglementare si de unii investitori.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spania își redeschide granițele turiștilor europeni la 1 iulie
Setari Cookie-uri