Update: Donald Trump, primul presedinte american in Coreea de Nord

Presedintele american Donald Trump a intrat mergand pe jos duminica in Coreea de Nord, facand cativa pasi alaturi de liderul tarii Kim Jong Un si fiind astfel primul presedinte american care a mers vreodata pe teritoriul acestei tari, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Update ora 13.50:

Presedintele Donald Trump a declarat ca l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un sa viziteze Statele Unite, la scurt timp dupa ce a mers alaturi de acesta pe teritoriul Coreii de Nord, o premiera pentru un presedinte american, relateaza duminica AFP si Reuters.

"Se va intampla intr-o zi sau alta", a afirmat presedintele Trump la incheierea unei intrevederi istorice in Zona demilitarizata dintre cele doua Corei. Adresandu-se presei dupa plecarea liderului nord-coreean, Trump a anuntat ca negociatori din SUA si Coreea de Nord vor relua discutiile in doua sau trei saptamani cu privire la programul nuclear nord-coreean.

Stire initiala:

Citeste si:
Trump a sugerat că Biden a consumat droguri înaintea dezbaterilor...
Donald Trump a sugerat că Joe...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Liderul de la Casa Alba Casei Albe a trecut granita care marcheaza separarea celor doua Corei, in satul Panmunjom, unde a fost semnat armistitiul din 1953. Insotit de liderul de la Phenian, miliardarul american a facut cativa pasi pe teritoriul nord-coreean.

"Este o zi minunata pentru lume", a spus Trump. "Aceasta inseamna ca vrem sa punem capat unui trecut nefericit si ca incercam sa cream un nou viitor", a declarat liderul de la Casa Alba. Cei doi lideri si-au strans mana.

Presedintele SUA Donald Trump a sosit duminica in Zona Demilitarizata (DMZ) dintre cele doua Corei pentru o intalnire istorica asteptata cu numarul unu nord-coreean Kim Jong Un. Acesta a acceptat in ultimul moment o invitatie a presedintelui SUA de a se intalni in DMZ, in momentul in care apropierea dintre cele doua tari da semne de blocaj din cauza disputei asupra programului nuclear al Phenianului.

Citeste si:
Kim Jong-un, sub stresul guvernării, și-a delegat din autoritate...
Kim Jong-un, sub stresul...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri