Banda de infractori ar fi operat la nivel international si si-ar fi pacalit victimele cu ajutorul asa-numitelor platforme de trading. Utilizatorii puteau paria pe cursurile actiunilor si pe evolutiile valutelor si tranzactiona criptomonede, precum Bitcoin, scrie g4media.ro.

Printre victimele inselaciunii s-ar afla si mii de germani, dupa cum relateaza Norddeutscher Rundfunk (NDR) si Saarlandischer Rundfunk (SR), pe baza unei cercetari comune, scrie portalul Deutsche Welle.

Liderul bandei ar fi un german, relateaza NDR si SR, citand surse din procuratura Saarbrucken, care efectueaza o ancheta alaturi de procuratura economica din Austria. Germanul este acuzat alaturi de alte patru persoane pentru frauda financiara. Doar in Saarbrucken se afla pe rol 233 de plangeri penale cu privire la platformele de trading amintite.

Acuzatul principal s-ar afla in arest preventiv la Viena, unul din ceilalti patru inculpati ar fi in continuare in libertate. Victimele erau selectate si atrase in retelele de socializare. Paguba medie depaseste 40.000 de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri