O femeie din Belarus care incerca sa ajunga la un autobuz abandonat, faimos datorita cartii si filmului ''Into the Wild'', aflat la marginea parcului national Denali din Alaska, a decedat dupa ce a cazut in apele unui rau, a anuntat vineri politia statala, potrivit Reuters.

Veramika Maikamava (24 de ani) a fost luata de ape pe cand incerca sa traverseze raul Teklanika impreuna cu sotul sau, Piotr Markielau (24 de ani), in incercarea de a ajunge la locul unde aventurierul Christopher McCandless a decedat in 1992, au mai precizat fortele de ordine, scrie Agerpres.

De-a latul raului este instalata o funie pentru a-i ajuta pe excursionisti, insa apele erau iuti si ajungeau pana la talie cand cuplul de tineri casatoriti a incercat sa traverseze, joi seara, a spus Ken Marsh, purtator de cuvant al politiei statului Alaska.

''Se pare ca doamna Maikamava si-a pierdut echilibrul si nu a mai reusit sa se tina de franghie'', a precizat acesta intr-un e-mail. Sute de drumeti s-au aventurat de-a lungul anilor pe celebrul drum Stampede Trail, de-a lungul extremitatii parcului Denali, in incercarea de a ajunge la vehiculul abandonat care acum poarta numele ''Magic Bus''.

Autobuzul abandonat, care a apartinut orasului Fairbanks, a fost folosit drept adapost de McCandless (24 de ani) inainte de a-si pierde viata din cauza infometarii, potrivit medicilor legisti. Jurnalul in care aventurierul a consemnat detalii despre ultimele sale zile a stat la baza unei carti scrise de Jon Krakauer si a filmului realizat in 2007, avandu-l pe Emile Hirsch in rolul principal.

Numerosi aventurieri au infruntat conditiile dure din Alaska in incercarea de a ajunge la acest autobuz emblematic. O femeie din Elvetia a decedat in 2010, tot prin inec, in timp ce incerca sa traverseze lacul Teklanika. Numerosi alti excursionisti au fost salvati de-a lungul timpului.

Potrivit celor mai recente statistici, in zona s-au desfasurat 15 misiuni de salvare in perioada 2009-2017, a mai spus Marsh. Maikamava si Markielau erau casatoriti de mai putin de o luna, a mai precizat Marsh. Trupul neinsufletit al femeii a fost recuperat si transportat la biroul medicului legist, au mai precizat fortele de ordine.

Sursa foto: Olga Khrustaleva / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri