Incendiu de proportii in Grecia. Patru localitati, evacuate

Pompierii greci incercau miercuri sa controleze incendiul de proportii declansat in insula Evia, la nord-est de Atena, care a mistuit mari zone de vegetatie din rezervatia Natura 2000, fara sa provoace victime, relateaza EFE.

Autoritatile au dispus evacuarea preventiva a patru localitati si a unei manastiri si, desi flacarile au ajuns pana in satul Makrimallis, se pare ca pagubele s-au limitat la cateva soproane si masini, scrie Agerpres.

Imaginile prin satelit oferite de sistemul european de monitorizare Copernic arata ca perimetrul incendiului depaseste 11 kilometri, avand in vedere ca fumul gros a impiedicat pana acum sa se vada clar amploarea suprafetei afectate.

Potrivit pompierilor, principale focare active sunt in jurul satului Makrimallis si manastirii aflate in apropierea padurilor.

Un pompier voluntar a suferit mici arsuri la mana si a fost dus la spitalul din zona. In zona opereaza in total 227 de pompieri sustinuti de 75 mijloace terestre si 11 aeriene, inclusiv doua avioane venite din Italia.

Citeste si:
Cea mai mare tabără de migranți din Grecia, distrusă în urma unui...
Cea mai mare tabără de...

Grecia a solicitat miercuri ajutor prin intermediul Mecanismului European de Protectie Civila si a primit oferte din Italia si Croatia. Trimiterea de aeronave croate s-a confruntat cu probleme, astfel incat Protectia Civila a cerut asistenta Spaniei care a raspuns favorabil.

Reprezentantii pompierilor si autoritatile locale au declarat mass-media ca slabirea in intensitate a vantului a ajutat la operatiunile de stingere a flacarilor, desi dupa amiaza se asteapta sa sufle din nou cu putere.

Activitatea de stingere a flacarilor a fost ingreunata de valul de caldura si de lipsa de vizibilitate ca urmare a fumului dens, care a ajuns pana la Atena, aflata la aproximativ 70 de km distanta.

Dupa evacuarea localitatilor Makrimallis, Kontodespoti, Stavros si Platania, flacarile s-au indreptat in directia satului Psahna, care a fost insa salvat de interventia prompta a pompierilor.

Citeste si:
Grecia este lovită de un uragan format în Marea Mediterană
Grecia este lovită de un...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri