Reactorul nr.4 al centralei nucleare din Beloiarsk, in muntii Ural, s-a oprit duminica in urma unui raspuns "fals" al sistemului de securitate, a declarat o subsidiara a corporatiei nucleare de stat Rosatom, citata de Reuters.

Unitatea nr.4 de la Beloiarsk cu un reactor unicat pe baza de neutroni rapizi BN-800 s-a oprit din cauza unui semnal al sistemului de securitate ca ar exista defectiuni, potrivit RIA Novosti, conform Agerpres.ro.

Subsidiara rusa Rosenergoatom a indicat ca unitatea s-a oprit la ora locala 09:15 (04:15 GMT).

"Oprirea s-a produs in baza unui algoritm de rutina", a relevat agentia intr-un comunicat, sustinand ca fondul de radiatii in perimetrul centralei si in zonele inconjuratoare este in conformitate cu nivelurile obisnuite.

In prezent, sunt clarificate si eliminate cauzele care au dus la oprirea generatorului, a mai indicat Rosenergoatom, adaugand ca dupa aceasta unitatea isi va relua activitatea.

Citeste si:
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola
Explozie la un laborator din...

Aceasta centrala din zona muntilor Ural a fost data in exploatare in 1964.

Luna trecuta, trei dintre cele patru unitati ale unei centrale nucleare situata la nord-vest de Moscova s-au oprit dupa un scurtcircuit. Ulterior, toate au fost repuse in functiune.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015