Este alerta sanitara la nivel international, dupa ce o persoana a murit si alte 160 sunt infectate cu listeria. Spania este tara emitenta, iar bacteria a fost depistata in mai multe loturi de carne tocata de porc, in Andaluzia. De asemenea, Ministerul roman de Externe a emis, la randul sau, o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani.

Daca au simptome de febra, dureri musculare, varsaturi sau diaree, dureri de gat, confuzie si oboseala si daca sunt sau au fost de curand in Spania, mai ales in regiunea andaluza, ei trebuie sa se adreseze de urgenta medicului de familie sau celui mai apropiat spital, scrie Digi24.ro.

Alte aproape 530 de cazuri suspecte de infectare sunt analizate de medicii spanioli. Printre cazurile confirmate de listerioza sunt si 23 de femei insarcinate, aflate acum in spital.

Loturile infectate de produse au fost retrase de pe piata, iar producatorul spaniol face obiectul unei anchete.

Deocamdata nu au fost semnalate cazuri in afara Spaniei, dar alerta internationala a fost lansata pentru ca regatul iberic este o destinatie turistica importanta si exista temerea unor contaminari si printre turisti.

Listerioza este provocata de o bacterie transmisa prin intermediul alimentelor si poate provoca mai multe afectiuni digestive.

In iunie, in Marea Britanie, cinci persoane au murit din cauza infectarii cu listeria, dupa ce au mancat sandvisuri si salate preambalate.

MAE: Atentionare de calatorie pentru cetatenii romani

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Regatul Spaniei ca Departamentul pentru Sanatate si Familie al Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat si retras de pe piata un produs contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes, ulterior aparitiei cazurilor de imbolnavire ca urmare a consumului de carne de porc procesata si ambalata, investigand si alte produse care ar putea fi contaminate cu aceasta bacterie.

Ministerul Sanatatii si Familiei spaniol a informat ca a crescut numarul de pacienti infectati cu bacteria Listeria, pana la 22 august 2019 inregistrandu-se, in Andaluzia, 161 cazuri, din care 82 spitalizati si un deces.

Situatia pe provincii a cazurilor de imbolnavire se prezinta astfel: Sevilla 64, Huelva 10, Cadiz 2, Cordoba 2, Malaga 4.

De asemenea, statul spaniol a alertat organismele europene si Organizatia Mondiala a Sanatatii referitor la situatia creata de propagarea acestei infectii si posibilitatea de a fi identificata si in alte tari, turistii straini care calatoresc din Regatul Spaniei putand prezenta simptomele bolii.

Ultimele date oferite de guvernul local andaluz indica o crestere la 529 a cazurilor susceptibile de posibila infectie, in cursul zilei de 22 august 2019. Avand in vedere numarul mare de cetateni infectati, la care se adauga cei suspecti a fi infectati cu aceasta bacterie, Guvernul andaluz (Junta de Andalucia) a decretat alerta alimentara.

Autoritatile spaniole informeaza cetatenii care au simptome de febra, dureri musculare, varsaturi sau diaree, dureri de gat, confuzie si oboseala, sa se adreseze de urgenta medicului de familie sau celui mai apropiat spital.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri