Robert Mugabe, fost presedinte al Zimbabwe, a decedat la varsta de 95 de ani. Decesul a fost anuntat pe Twitter

Robert Mugabe, fost presedinte al Zimbabwe, a murit in Singapore, la varsta de 95 de ani, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

Decesul a fost anuntat pe Twitter de succesorul lui Mugabe, actualul presedinte Emmerson Mnangagwa. "Cu cea mai mare tristete, anunt moartea parintelui fondator si fostului presedinte al Zimbabwe, Tov. Robert Mugabe", arata mesajul de pe contul oficial al presedintiei de la Harare.t presedinte al Zimbabwe, a murit in Singapore, la varsta de 95 de ani.

Decesul a fost anuntat pe Twitter de succesorul lui Mugabe, actualul presedinte Emmerson Mnangagwa. "Cu cea mai mare tristete, anunt moartea parintelui fondator si fostului presedinte al Zimbabwe, Tov. Robert Mugabe", arata mesajul de pe contul oficial al presedintiei de la Harare.

Conform unei surse a agentiei Reuters, fostul sef de stat a primit ingrijiri medicale de mai multe ori in ultimii ani in Singapore, unde a si murit.

In noiembrie anul trecut, Mnangagwa afirmase ca Mugabe nu mai putea umbla si a fost internat in Singapore, dar nu a precizat ce tratamente urma. Oficialii au declarat de mai multe ori ca fostul presedinte a fost tratat de cataracta si au dezmintit informatiile din presa conform carora suferea de cancer la prostata.

Citeste si:
Justitia din Zimbabwe considera legala lovitura de stat a armatei
Justitia din Zimbabwe...

Robert Mugabe a condus Zimbabwe, mai intai ca prim-ministru, apoi ca presedinte, timp de aproape 40 de ani dupa obtinerea independentei fata de Regatul Unit, in 1980. A fost obligat sa demisioneze in noiembrie 2017, in urma unui puci. Cand a ajuns la putere in fosta Rhodesia, dupa aproape un secol de regim colonial al albilor, a fost considerat un erou al eliberarii africane si un promotor al reconcilierii rasiale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri