Unul dintre cele mai mari centre pentru cercetare a virusilor, situat in Siberia, a fost cuprins de flacari dupa ce o explozie subita a zguduit din temelii cladirea. Institutia, cunoscuta sub numele de „Vector”, este unul dintre doua laboratoare care detine virusul variolei si mai multe probe ale virusului Ebola, HIV, dar si tulpini de anthrax, informeaza The Guardian, citat de Mediafax.

Explozia s-a produs in timpul unor lucrari de reparatie la Centrul de Cercetare pentru Virologie si Biotehnologie, situat in Koltsovo, in regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat, luni, conducerea centrului. Institutia a detinut studii despre arme biologice in timpul erai sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Un angajat a suferit arsuri de gradul trei, iar geamurile cladirii au fost sparte in urma exploziei. Incendiul care s-a intins pe 30 de metri patrati a fost in cele din urma stins.

Autoritatile din Rusia insista ca in incaperea in care a avut loc explozia nu se aflau substante cu risc biologic si ca explozia nu a produs pagube structurale.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...

Sursa foto: DarkoStojanovic | Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"