Curtea Suprema din Marea Britanie va hotari la inceputul saptamanii viitoare daca premierul Boris Johnson a actionat legal atunci cand a decis suspendarea Parlamentului timp de cinci saptamani inainte de Brexit, a declarat miercuri presedintele Curtii, scrie Mediafax, citand Reuters.

Daca instanta decide impotriva lui Boris Johnson atunci ar putea fi nevoit sa convoace Parlamentul inainte de termen, oferindu-i legislativului mai mult timp pentru a-i contesat planul de a scoate tara din UE cu sau fara acord pe 31 octombrie. In orice caz, un document legal trimis la curte de catre avocatul lui Johnson indica faptul ca echipa care il reprezinta in instanta incearca sa mentina deschisa optiunea pentru ca acesta sa suspende din nou Parlamentul chiar daca decizia instantei ii va fi defavorabila.

La sfarsitul a trei zile de audieri, presedintele Curtii Supreme, Brenda Hale, a declarat ca acest caz nu se refera la momentul si modul in care Marea Britanie va parasi UE, ci doar la legalitatea sfaturilor lui Johnson catre regina.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Peste 187.000 romani s-au inregistrat pentru noul statut dupa Brexit