Peste 20 de persoane au fost ranite usor si au fost spitalizate, dar nu exista morti, dupa seismul cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter care s-a produs, sambata seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anuntat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Albana Qajaj, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat ca ranile sunt usoare si au fost provocate de caderea unor obiecte sau bucati de ziduri sau au fost persoane care au avut atacuri de panica.

"Exista case si cladiri deteriorate, dar care nu s-au prabusit", a adaugat Albana Qajaj, adaugand ca un nou bilant va fi difuzat in cursul serii.

Potrivit Serviciului de prospectare geologica al SUA (USGS), seismul a avut magnitudinea de 5,6, cu epicentrul localizat la o adancime de 10 kilometri in zona Durres. Miscarea seismica a fost resimtita pe o raza de 250 de kilometri.

Conform Ministerului Apararii, acest soc este cel mai puternic din ultimii 20-30 de ani din Albania. Balcanii sunt o zona cu activitate seismica puternica, iar cutremurele sunt frecvente, adauga AFP.

Localnicii au declarat ca la Tirana cutremurul s-a simtit foarte puternic, fiind vazuti oameni care alergau panicati pe strazi pentru a se adaposti.

Electricitatea si liniile telefonice au fost intrerupte in mai multe zone, facand comunicatiile dificile.

ORA 17:53 Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs la 30 de km vest de Tirana

Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sambata seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anuntat Serviciul de prospectare geologica al SUA (USGS), transmite Reuters.

Potrivit USGS, epicentrul seismului a fost localizat la o adancime de 10 kilometri in zona Durres.

Localnicii au declarat ca la Tirana cutremurul s-a simtit foarte puternic, fiind vazuti oameni care alergau panicati pe strazi pentru a se adaposti.

Autoritatile nu au comunicat niciun bilant precis al pagubelor. Presa locala a relatat despre doua persoane ranite usor in localitatea Helmes, la circa 10 kilometri de capitala Tirana, unde aproximativ 12 case s-au prabusit, relateaza AFP.

Conform acestor mass-media, au aparut fisuri pe fatadele unor cladiri ale caror ferestre au fost sparte, in portul Durres (vest), al doilea oras ca marime din tara.

Liniile de electricitate si de telefonie au fost intrerupte in mai multe cartiere din Tirana, precum si in mai multe sate si orase mici, potrivit presei locale.

Balcanii sunt o zona cu activitate seismica puternica, iar cutremurele sunt frecvente, scrie AFP.

Sursa foto: aitoff | Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri