Autoritatile sanitare americane au anuntat joi o crestere a numarului de persoane afectate de maladiile pulmonare asociate utilizarii de tigarete electronice ("vaping"), inregistrandu-se 12 decese si peste 800 de cazuri probabile sau confirmate, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Tigaretele electronice se afla la originea unei epidemii recente in Statele Unite, potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC).

Potrivit celui mai recent buletin al CDC, publicat joi, 12 persoane au decedat din aceasta cauza in 10 state americane.

Autoritatile evoca, de asemenea, 805 cazuri confirmate sau probabile de pacienti care sufera de afectiuni pulmonare asociate utilizarii tigaretelor electronice in 46 de state si un teritoriu american.

Desi autoritatile sanitare federale americane au declarat ca toate persoanele afectate au utilizat tigarete electronice, ele nu au reusit, pentru moment, sa determine cauzele exacte ale acestor afectiuni pulmonare.

Citeste si:
Cat de "mai sanatoasa" este tigara electronica
Cat de "mai sanatoasa" este...

Investigatiile autoritatilor nu au permis identificarea nici a marcilor, nici a produselor considerate vinovate.

Primele observatii din anumite state americane au constatat totusi ca majoritatea rezervelor de tigarete electronice implicate contineau THC (tetrahidrocanabinol), substanta psihoactiva din canabis.

Acele rezerve sunt cumparate in majoritatea cazurilor de la comercianti stradali sau de pe internet, intrucat canabisul a ramas ilegal in cea mai mare parte a teritoriului american.

Citeste si:
SUA vrea sa reduca nicotina din tigari pentru a nu mai da dependenta
SUA intentioneaza sa reduca...

Sursa foto: lindsayfox | Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
New York interzice de urgenta tigarile electronice cu arome