Parlamentul britanic s-a reunit sambata pentru o sedinta extraordinara consacrata acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, prima sedinta organizata intr-o sambata dupa cea consacrata razboiului din Malvine, acum 37 de ani, transmit AFP si Reuters.

Legislatorii britanici urmeaza sa supuna la vot noul acord anuntat in extremis joi de Londra si Bruxelles, iar rezultatul se prevede a fi extrem de strans, scrie Agerpres. Daca textul este aprobat de deputati, executivul va prezenta de luni un proiect de lege destinat sa-l puna in aplicare, au indicat serviciile premierului Boris Johnson.

Guvernul conservatorilor nu mai dispune decat de 288 de alesi, in conditiile in care are nevoie de o majoritate de 320 de voturi in Camera Comunelor, care a respins de trei ori acordul de Brexit obtinut anterior de premierul Theresa May, determinand-o sa demisioneze.

Partidele din opozitie au avertizat deja ca vor vota impotriva acordului lui Boris Johnson. In special partidul unionist nord-irlandez DUP, aliat al executivului in parlament, este impotriva compromisului, care ar afecta potrivit lui integritatea Regatului Unit, prevazand un tratament diferit pentru Irlanda de Nord.

Citeste si:
Brexit: Acordul cu UE nu va fi modificat de Parlamentul britanic
Brexit: Boris Johnson nu va...

Sursa foto: Mo Wu / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Brexit: Ambasadorii statelor UE au decis o amanare cu trei luni