Parlamentul britanic s-a reunit sambata pentru o sedinta extraordinara consacrata acordului privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana, prima sedinta organizata intr-o sambata dupa cea consacrata razboiului din Malvine, acum 37 de ani, transmit AFP si Reuters.

Legislatorii britanici urmeaza sa supuna la vot noul acord anuntat in extremis joi de Londra si Bruxelles, iar rezultatul se prevede a fi extrem de strans, scrie Agerpres. Daca textul este aprobat de deputati, executivul va prezenta de luni un proiect de lege destinat sa-l puna in aplicare, au indicat serviciile premierului Boris Johnson.

Guvernul conservatorilor nu mai dispune decat de 288 de alesi, in conditiile in care are nevoie de o majoritate de 320 de voturi in Camera Comunelor, care a respins de trei ori acordul de Brexit obtinut anterior de premierul Theresa May, determinand-o sa demisioneze.

Partidele din opozitie au avertizat deja ca vor vota impotriva acordului lui Boris Johnson. In special partidul unionist nord-irlandez DUP, aliat al executivului in parlament, este impotriva compromisului, care ar afecta potrivit lui integritatea Regatului Unit, prevazand un tratament diferit pentru Irlanda de Nord.

Sursa foto: Mo Wu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri