Aproximativ 2.000 de site-uri internet georgiene, intre care cele ale presedintiei, unor tribunale si media au fost vizate luni de un atac cibernetic masiv, au anuntat mai multi responsabili din aceasta mica fosta republica sovietica din Caucazul de Sud, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Website-ul presedintei georgiene Salome Zurabisvili a fost 'atacat de hackeri in aceasta dupa-amiaza', a declarat agentiei franceze de presa purtatoarea sa de cuvant Sofo Jajanasvili, adaugand ca 'fortele de ordine ancheteaza acest incident'.

Agentia de presa georgiana Interpress a indicat ca website-urile tribunalelor georgiene, precum si cele ale mai multor agentii guvernamentale, organizatii neguvernamentale si media au fost de asemenea vizate de acest atac. Pana la 2.000 de site-uri ar fi fost tinta atacului, precizeaza agentia de presa mentionata.

Potrivit Interpress, site-urile vizate de atacul cibernetic au afisat fotografia fostului presedinte georgian Mihail Saakasvili, care era insotita de inscriptia in engleza 'I'll be back' ('Ma voi intoarce').

Mihail Saakasvili se afla in prezent in exil in Ucraina, parasind teritoriul tarii sale dupa cel de-al doilea mandat de presedinte in 2013. El este cercetat in Georgia pentru abuz de putere, acuzatie pe care o neaga.

Numerosi inalti responsabili ai administratiei sale au fost incarcerati de cand partidul sau a pierdut alegerile legislative in 2012 in fata formatiunii 'Visul georgian' al miliardarului Bidzina Ivanisvili.

Sustinatorii lui Mihail Saakasvili au denuntat urmariri cu caracter politic si o vanatoare de vrajitoare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri