Adina Valean, propunerea Romaniei pentru postul de Comisar european, a fost validata joi de Comisia de transporturi a Parlamentului cu 36 de voturi ”pentru”, au declarat surse europene pentru G4Media.ro.

Valean a fost audiata azi la Bruxelles, in Comisia de transport si turism a Parlamentului European (TRAN).

In cadrul audierilor, ea a declarat ca reducerea emisiilor in aviatie trebuie sa fie realizata prin masuri combinate, iar introducerea unei taxe pe kerosen nu poate fi exclusa.

„Trebuie sa ne analizam foarte bine (eventualitatea introducerii unei taxei pe kerosen) intrucat exista, de asemenea, consecinte sociale. (…) Atunci cand introduci o taxa noua exista riscul ca preturile sa creasca”, a explicat Valean, raspunzand unei intrebari referitoare la cat de oportuna ar fi o taxa europeana pe combustibilul folosit de avioane.

O alta tema abordata in timpul audierii a fost directiva privind muncitorii detasati, tratati de multe ori necorespunzator de catre angajatorii lor. Un eurodeputat a intrebat-o pe Adina Valean daca nu cumva exista o contradictie intre ”ambitiile umaniste si dorinta de dezvoltare”.

Citeste si:
Noua Comisie Europeana a trecut de votul Parlamentului European
Noua Comisie Europeana a fost...

”Nu vad nicio contradictie in aceasta privinta. Trebuie sa continuam toate initiativele privind dezvoltarea inteligenta. Cand vorbiti despre mobilitate, nu-mi amintesc de vreun alt dosar care sa fi creat mai multe divizari in acest parlament. Pot sa va asigur ca nu ma voi da la o parte de la a lucra pentru eliminarea fraudelor si a abuzurilor”, a raspuns Valean.

In incheierea audierii sale in TRAN, Adina Valean a subliniat ca este nevoie de o abordare cuprinzatoare in vederea promovarii unui mod durabil de transport in Uniunea Europeana si a promis ca va coopera strans cu Parlamentul European pentru a identifica problemele si a gasi cele mai bune solutii pentru sectorul european al transporturilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Siegfried Muresan si Adina Valean, propunerile de comisar european