Metropola americana New York are reputatia de a avea unul dintre cele mai ridicate costuri de trai din intreaga lume. Chiriile pentru locuinte in oras ating varfuri istorice si 1,5 milioane de locuitori traiesc deja in saracie. Mai mult, presiunea este atat de mare incat si bancherii de pe Wall Street fug din oras pentru a putea inchiria locuinte mai accesibile.

Costul vietii in unele orase americane, precum New York sau San Francisco, a scapat de sub control, chiar si pentru cei ultra-bogati, indiferent daca vorbim despre bancherii de pe Wall Street sau despre tinerii "millennials" destul de avuti, scrie Business Insider. Sursa citata mai arata ca mediana veniturilor unui angajat american este 46.696 de dolari pe an, insa pentru trai confortabil in New York rezidentii acestui oras ar trebui sa castige cel putin 128.552 dolari pe an.

In 2016, New York a pierdut 8,4 miliarde de dolari din cauza rezidentilor - multi dintre acestia bancheri foarte bogati - care s-au mutat in alte state americane. Cu toate acestea, New York City are in continuare 105 miliardari, conform raportului Wealth-X's 2019 Billionaire Census, adica mai multi miliardari decat aproape orice tara din lume, in afara China si Germania.

Si cei din generatia millennials parasesc orasul New York, conform unui studiu SmartAsset, care a utilizat datele fiscale din perioada 2015-2016. Astfel, 4.867 de tinerii sub 35 de ani, cu un venit brut de cel putin 100.000 de dolari au parasit New York in acel an, iar 10.048 s-au mutat in zonele limitrofe.

Numarul celor care s-au mutat definitv din New York este cu peste doua ori mai ridicat decat al celor care, in aceeasi perioada de timp, au parasit, de exemplu, Illinois, statul american care a inregistrat a doua cea mai mare reducere a tinerilor din categoria millenials (2.248) in Statele Unite.

Si asta pentru ca mediana chiriei pentru un apartament cu doua dormitoare in New York este de 3.500 de dolari - de peste doua ori mediana la nivel national, de 1.480 dolari. Costa, de asemenea, peste 600 de dolari a inchiriezi lunar un loc de parcare in New York, mai scrie sursa citata.

Sursa foto: Allen.G / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri