Presedintii Poloniei, Andrzej Duda, si Lituaniei, Gitanas Nauseda, doua tari membre ale NATO, au salutat joi "vitalitatea" Aliantei Nord-Atlantice, respingand viziunea franceza a unei organizatii in stare de "moarte cerebrala".

"Prezenta militara crescanda a Statelor Unite in Polonia in coordonare cu NATO demonstreaza vitalitatea Aliantei", a afirmat presedintele polonez intr-o conferinta de presa comuna la Vilnius alaturi de omologul sau lituanian, scrie Agerpres. "La fel ca presedintele Gitanas Nauseda, nu vad absolut nicio problema cu vitalitatea NATO", a adaugat Andrzej Duda.

La randul sau, seful statului lituanian a afirmat ca cele 29 de tari membre ale Aliantei "nu ar trebui sa aiba nici cea mai mica indoiala ca aceasta organizatie ramane garantul esential al securitatii noastre".

In ultimele doua luni, Statele Unite si-au marit rotatia trupelor lor din Polonia si Lituania care se adauga contingentelor NATO ampalsate pentru a face fata unei eventuale amenintari din partea Rusiei.

In urma cu doi ani, NATO a desfasurat patru batalioane multinationale de 1.000 de persoane fiecare in Polonia si in tarile baltice pentru a contracara orice veleitate agresiva a Rusiei dupa anexarea Peninsulei Crimeea de Moscova in 2014.

Presedintele francez, Emmanuel Macron, si-a atras critici vehemente apreciind ca NATO se confrunta cu o "moarte cerebrala", cu cateva saptamani inainte de summitul Aliantei, prevazut la 4 decembrie la Londra. Seful statului francez a acuzat, de asemenea, absenta unei coordonari intre SUA si aliatii sai, precum si decizia Turciei de a lansa o operatiune unilaterala in nord-estul Siriei.

Sursa foto: Gitanas Nauseda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri