Miliardarul grec Alkiviades "Alki" David a fost condamnat sa plateasca despagubiri de 58 de milioane de dolari uneia dintre asistentele sale pe care a hartuit-o sexual, aceasta fiind una dintre cele mai mari sanctiuni de acest tip din istoria judiciara a Statelor Unite, a declarat luni avocatul victimei, citat de AFP.

Alki David, mostenitorul unei familii de industriasi care s-au lansat si in industria hologramelor si a streamingului, a fost gasit vinovat de un tribunal din Los Angeles pentru acte de violenta si agresiuni sexuale comise asupra lui Mahim Khan, pe care o angajase in compania lui de productie intre anii 2014 si 2015, conform Agerpres.ro.

Aceasta sentinta "le reaminteste pradatorilor, oriunde s-ar afla, ca nu pot sa faca rau cuiva si sa scape nepedepsiti", a spus Mahim Khan intr-o declaratie pentru AFP.

Odata cu aparitia miscarii #MeToo, "femeile precum Mahim Khan nu mai accepta sa sufere in tacere", a adaugat avocata ei, Gloria Allred, care considera ca despagubirile de 58 de milioane de dolari acordate clientei sale sunt unele dintre cele mai mari din istoria judiciara americana.

Bazandu-se pe dovezi clare, aparatorii lui Mahim Khan au afirmat in sala de judecata ca Alki David o prindea de gat de mai multe ori pe saptamana pe fosta lui angajata pentru a o obliga sa simuleze o felatie. Potrivit avocatilor acuzarii, miliardarul grec obisnuia si sa o prinda de partile intime si i-a dezvelit sanii cel putin o data.

Alki David a negat orice hartuire sexuala fata de tanara femeie.

El nu a fost prezent luni la tribunal, care i-a retras dreptul de autoaparare in instanta, dupa ce - in cadrul unor audieri anterioare -, miliardarul a folosit termeni virulenti pentru a-i critica pe acuzatoare si pe avocatii acesteia.

Miliardarul de 51 de ani a dat publicitatii un comunicat in care a criticat sistemul judiciar american, considerandu-l "fals" si "in stare de urgenta". In acelasi document el i-a acuzat pe Mahim Khan si pe martorii ei ca au mintit in sala de judecata.

El fusese de mai multe ori acuzat de hartuire si a trebuit sa plateasca despagubiri de 14 milioane de dolari in acest an altor doua acuzatoare.

Sursa foto: Dmytro Zinkevych / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri