O diplomata britanica a demisionat, fiind "obosita" de situatia Brexit-ului

O diplomata britanica in post in Statele Unite a demisionat surpirnzator cu sase zile inainte de alegerile parlamentare din Regatul Unit, afirmand in scrisoarea sa ca nu mai suporta "sa raspandeasca jumatati de adevar" despre Brexit, a informat vineri CNN, potrivit AFP.

In scrisoarea sa datata din 3 decembrie si consultata de canalul american de televiziune, Alexandra Hall Hall, insarcinata cu dosarul Brexitului la ambasada de la Washington, a scris ca pozitia a devenit "intolerabila profesional" si "insuportabila personal", conform Agerpres.ro.

Afirmand ca nu are nimic "pro sau contra Brexitului in sine", diplomata a adaugat ca este "tot mai consternata de modul in care liderii nostri politici au incercat sa prezinte Brexitul, cu o reticenta de a aborda cu sinceritate, chiar in fata propriilor cetateni, provocarile implicate de Brexit".

"Ma aflu intr-un moment al vietii in care prefer sa fac ceva mult mai plin de satisfactii cu timpul meu decat sa raspandesc jumatati de adevar pentru un guvern in care nu am incredere", a adaugat, fara sa citeze vreun responsabil politic in scrisoarea sa, Alexandra Hall Hall, avand 33 de ani vechime in diplomatia britanica.

Un responsabil al Ministerului britanic de externe, citat de CNN, a declarat ca "nu comenteaza detaliile unei demisii individuale".

Citeste si:
Franţa dă asigurări că traficul prin Canalul Mânecii revine la normal
Franţa dă asigurări că...

Boris Johnson a facut din iesirea Regatului Unit din UE tema principala a campaniei sale pentru legislativele de la 12 decembrie. Premierul conservator ramane pe primul loc in sondaje in fata liderului laburistilor, Jeremy Corbyn.

Sursa foto: Anita_S / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri