China intentioneaza sa faca anul viitor investitii de 800 de miliarde de yuani (114,38 miliarde de dolari) in transportul feroviar, a anuntat joi ministrul Transporturilor, Li Xiaopeng, la postul national de radio, transmite Reuters.

De asemenea, in 2020 autoritatile de la Beijing intentioneaza sa investeasca 1.800 de miliarde de yuani (257 mld de dolari) in autostrazi si canale navigabile, si 90 de miliarde de yuani (12 mld. de dolari) in sectorul aviatiei civile, a adaugat Li Xiaopeng, conform Agerpres.ro.

Majorarea investitiilor vine dupa ce China, a doua economie mondiala, a inregistrat in trimestrul trei din 2019 cel mai redus ritm de crestere din ultimele aproape trei decenii, pe fondul intensificarii razboiului comercial cu SUA, care a afectat si cererea interna.

In perioada iulie-septembrie 2019, PIB-ul Chinei a inregistrat un avans de 6%, cea mai scazuta crestere trimestriala incepand din 1992, dupa o expansiune de 6,2% in trimestrul doi din 2019, in timp ce analistii intervievati de Refinitiv se asteptau la o crestere de 6,1%.

Incetinirea vine in pofida eforturilor autoritatilor de la Beijing privind sprijinirea economiei, prin reduceri de taxe si subventii la diverse achizitii, de la masini la electrocasnice.

Citeste si:
Vesti bune din China: scade numărul deceselor cauzate de coronavirus
Vesti bune din China: scade...

Obiectivul Guvernului chinez in acest an il reprezinta o crestere a PIB-ului intre 6% si 6,5%.

Sursa foto: C4289N/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: UE cere statelor membre un răspuns coordonat
Setari Cookie-uri