Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, a fost retinut, dupa o serie de noi perchezitii desfasurate la sediul organizatiei impotriva coruptiei condusa de acesta.

"Aleksei a fost retinut prin forta si dus de acolo. Nu a opus rezistenta. Avocatii se afla inca la FBK, unde este in desfasurare o perchezitie", a scris pe Twitter purtatoarea sa de cuvant, Kira Iarmis, scrie Ziare.com.

Cu putin timp inainte, opozantul rus difuzase o inregistrare video in care se putea vedea cum usa de la sediul organizatiei sale, Fundatia luptei impotriva coruptiei (FBK), fusese deschisa fortat cu ajutorul unui fierastrau electric.

Potrivit Reuters, deocamdata motivele retinerii lui Aleksei Navalnii nu sunt clare, insa ieri Navalnii a acuzat autoritatile ruse ca l-au "rapit" pe unul dintre colaboratorii sai, arestat dupa o perchezitie si trimis imediat in Arctica pentru a-si efectua stagiul militar.

"Ei au spart usa lui Ruslan Savedinov, l-au rapit, l-au urcat imediat intr-un avion si l-au trimis undeva in Arhanghelsk, unde este transportat intr-un convoi plin de politisti", a precizat Navalnii pe Twitter, insotindu-si mesajul cu o inregistrare video in care se poate vedea cum un tanar urca intr-un furgon, noaptea si intr-un peisaj inzapezit, insotit de oameni in uniforma, informeaza AFP.

Ruslan Savedinov, 23 de ani, este un colaborator al organizatiei lui Aleksei Navalnii, Fondul de lupta impotriva coruptiei, clasat anul acest drept "agent al strainatatii" si tinta a unei anchete pentru "spalare de bani".

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri