Principalul opozant al lui Putin a fost retinut, dupa ce a acuzat o rapire

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, a fost retinut, dupa o serie de noi perchezitii desfasurate la sediul organizatiei impotriva coruptiei condusa de acesta.

"Aleksei a fost retinut prin forta si dus de acolo. Nu a opus rezistenta. Avocatii se afla inca la FBK, unde este in desfasurare o perchezitie", a scris pe Twitter purtatoarea sa de cuvant, Kira Iarmis, scrie Ziare.com.

Cu putin timp inainte, opozantul rus difuzase o inregistrare video in care se putea vedea cum usa de la sediul organizatiei sale, Fundatia luptei impotriva coruptiei (FBK), fusese deschisa fortat cu ajutorul unui fierastrau electric.

Potrivit Reuters, deocamdata motivele retinerii lui Aleksei Navalnii nu sunt clare, insa ieri Navalnii a acuzat autoritatile ruse ca l-au "rapit" pe unul dintre colaboratorii sai, arestat dupa o perchezitie si trimis imediat in Arctica pentru a-si efectua stagiul militar.

"Ei au spart usa lui Ruslan Savedinov, l-au rapit, l-au urcat imediat intr-un avion si l-au trimis undeva in Arhanghelsk, unde este transportat intr-un convoi plin de politisti", a precizat Navalnii pe Twitter, insotindu-si mesajul cu o inregistrare video in care se poate vedea cum un tanar urca intr-un furgon, noaptea si intr-un peisaj inzapezit, insotit de oameni in uniforma, informeaza AFP.

Ruslan Savedinov, 23 de ani, este un colaborator al organizatiei lui Aleksei Navalnii, Fondul de lupta impotriva coruptiei, clasat anul acest drept "agent al strainatatii" si tinta a unei anchete pentru "spalare de bani".

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri