Israelul a inceput vineri sa ia masuri preventive pentru a se proteja de posibile represalii iraniene dupa uciderea generalului iranian Qassem Soleimani intr-un raid american in Irak, operatiune considerata de premierul israelian Benjamin Netanyahu ca fiind deplin justificata, consemneaza agentiile AFP si EFE.

''Asa cum Israelul are dreptul la legitima aparare, Statele Unite au la randul lor exact acelasi drept'', a declarat Netanyahu la plecarea de pe aeroportul din Atena, dupa ce si-a intrerupt vizita in Grecia ca urmare a situatiei create dupa moartea lui Soleimani, scrie Agerpres.

Acesta din urma ''este responsabil de moartea unor cetateni americani si a altor oameni nevinovati si planifica noi atacuri'', a adaugat premierul israelian, apreciind ca presedintele Donald Trump a ''actionat cu rapiditate, forta si fara ezitare''. ''Israelul este alaturi de Statele Unite in lupta lor pentru pace, securitate si pentru dreptul lor la legitima aparare'', a asigurat el.

Armata israeliana a anuntat ca ''dupa o evaluare a situatiei s-a decis inchiderea muntelui Hermon (de pe inaltimile Golan n.red) pentru vizitatori''. Aceasta este o prima masura preventiva luata de Israel dupa atacul american cu drona asupra aeroportului din Bagdad, soldat cu moartea generalului Qassem Soleimani, comandantul unitatii de elita Al-Quds din cadrul Gardienilor Revolutiei. Muntele Hermon a fost in trecut tinta unor atacuri dinspre Siria si se afla de asemenea aproape de frontiera libaneza.

Citeste si:
Implicatii ale retragerii SUA din Siria in problematica securitatii
ANALIZA: Implicatii ale...
Sursa foto: BOATFOTO/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Iranul avertizeaza ca va ataca Israelul
Setari Cookie-uri