Un ton rosu urias a fost vandut duminica cu suma de 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari) la prima licitatie din 2020 pe piata de peste din Tokyo.

Tonul rosu de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piata de peste Toyosu din capitala Japoniei, a fost vandut companiei Kiyomura, care administreaza principalul lant de restaurante de sushi "Sushi Zanmai", scrie Agerpres.

"Ma simt chiar grozav ca am facut o oferta castigatoare pentru ca aceasta este prima licitatie din era Reiwa", a declarat Kiyoshi Kimura, presedintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperiala care a inceput in mai.

"Este scump, dar as dori ca toti clientii sa incerce cel mai bun ton", a mai spus el. Pestele a fost prins in Oma, in largul principalei insule japoneze Honshu, unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din tara.

Recordul pentru cumpararea unui ton rosu a fost stabilit la licitatia de anul trecut, cand Kimura a platit suma de 333,6 milioane de yeni pentru un exemplar de 278 de kilograme.

Japonia se numara printre principalii consumatori de ton rosu din lume, iar pescuitul in exces al acesteia a fost mult timp criticat la nivel international.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri