Un ton rosu urias a fost vandut duminica cu suma de 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari) la prima licitatie din 2020 pe piata de peste din Tokyo.

Tonul rosu de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piata de peste Toyosu din capitala Japoniei, a fost vandut companiei Kiyomura, care administreaza principalul lant de restaurante de sushi "Sushi Zanmai", scrie Agerpres.

"Ma simt chiar grozav ca am facut o oferta castigatoare pentru ca aceasta este prima licitatie din era Reiwa", a declarat Kiyoshi Kimura, presedintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperiala care a inceput in mai.

"Este scump, dar as dori ca toti clientii sa incerce cel mai bun ton", a mai spus el. Pestele a fost prins in Oma, in largul principalei insule japoneze Honshu, unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din tara.

Recordul pentru cumpararea unui ton rosu a fost stabilit la licitatia de anul trecut, cand Kimura a platit suma de 333,6 milioane de yeni pentru un exemplar de 278 de kilograme.

Citeste si:
Capitala va avea și troleibuze din Turcia, după autobuzele turcoaz
Capitala va avea și...

Japonia se numara printre principalii consumatori de ton rosu din lume, iar pescuitul in exces al acesteia a fost mult timp criticat la nivel international.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O țară închide toate școlile din cauza epidemiei de coronavirus
Setari Cookie-uri