Premierul australian Scott Morrison a fost vizat duminica de critici virulente din partea pompierilor pentru modul in care a comunicat si a gestionat criza, in timp ce incendiile de padure au facut deja 24 de morti, intre care si trei pompieri.

Unul dintre acestia, Paul Parker, 57 de ani, aflat la volanul unei autospeciale incetineste vazand o camera de televiziune, apoi se opreste, insultandu-l pe geam pe premierul conservator, de parca acesta ar fi fost prezent. El a declarat duminica pentru AFP ca se simte "absolut consternat" de guvern, "in special de Scott Morrison".

Auzindu-l pe premier spunand ca mii de pompieri voluntari voiau sa fie pe teren pentru a se lupta cu flacarile, Parker a explodat intr-un limbaj care trada profunda sa manie. "Esti un prost, amice", a spus el, ca si cum s-ar fi adresat premierului. "Vino pe teren sa vezi ce induram noi. Nu ai nicio idee despre asta, tipule. Guvernul nu are nicio idee!", conform AFP.

El a explicat ca pompierii "isi pun viata in joc" pentru a combate flacarile. "Ceea ce ne place sa facem, amice, ne pune viata in pericol", a continuat el ironic. "Eu o fac pentru vecinii mei, pentru satul Nelligen, pentru australieni". "Nu o fac pentru Scott Morrison sau pentru orice nenorocit din guvern", a mai spus acesta.

Seful serviciilor rurale de pompieri din New South Wales, Shane Fitzsimmons, a criticat la randul sau comunicatul guvernului, declarandu-se "foarte dezamagit" ca a aflat din presa decizia anuntata in ajun de Morrison de a chema 3.000 de rezervisti din armata pentru a-i ajuta pe pompieri.

Fitzsimmons a deplans la postul de radio 2GB o lipsa a "celei mai elementare curtoazii profesionale", in timp ce ziua de sambata fusese "foarte, foarte incarcata" si a afirmat ca reactia guvernului "nu este satisfacatoare".

In urma cu cateva zile, un pompier a refuzat sa stranga mana premierului in cursul unei vizite pe teren. Duminica, Morrison a respins criticile, afirmand ca urgenta pe moment era de a lupta impotriva incendiilor.

"Multe critici au fost lansate, dar trebuie sa ne concentram pe riposta" fata de incendii, a spus el. "Oamenii mi-au facut reprosuri, au facut reprosuri Verzilor si nu mai stiu cui... Nu ajuta pe nimeni in acest moment".

Morrison a fost foarte criticat de asemenea pentru faptul de a fi privilegiat foarte lucrativul sector al carbunelui mai degraba decat lupta impotriva incalzirii climatice, al carei rol este scos in evidenta in actuala criza a mediului.

Sursa foto: YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri