Presedintele Donald Trump a amenintat cu sanctiuni severe impotriva Irakului duminica, dupa ce parlamentul irakian a cerut trupelor americane sa paraseasca teritoriul sau, adaugand ca, daca trupele vor pleca, Bagdadul va trebui sa plateasca Washingtonului costul bazei aeriene din Irak, informeaza AFP si Reuters.

"Avem o baza aeriana extrem de scumpa, care este acolo. A costat miliarde de dolari pentru a fi construita, cu mult inaintea mandatului meu. Nu plecam decat daca ne restituie banii pentru ea", a declarat Trump reporterilor la bordul Air Force One, conform Agerpres.ro.

Presedintele SUA a declarat ca daca Irakul solicita fortelor americane sa plece si nu o face intr-un mod amical "le vom impune sanctiuni asa cum nu au mai vazut vreodata". Va face ca sanctiunile impuse Iranului sa para "destul de blande".

Parlamentul irakian a cerut duminica guvernului "sa puna capat prezentei trupelor straine' in Irak in cadrul unei sesiuni speciale desfasurate in prezenta premierului Adel Abdel Mahdi.

In prezent, aproximativ 5.000 de soldati americani sunt stationati in Irak.

Presedintele american a amenintat din nou Teheranul cu "represalii majore" in cazul unui atac iranian asupra instalatiilor americane din Orientul Mijlociu, ca raspuns la eliminarea de catre SUA a generalului Qassem Soleimani.

"Daca fac ceva, vor fi represalii majore", a spus el, potrivit AFP.

Raspunsul Iranului la asasinarea generalului Qassem Soleimani "va fi, fara indoiala, militar si impotriva site-urilor militare", a declarat un consilier al ghidului suprem al Iranului, generalul de brigada Hossein Dehghan, intr-un interviu acordat duminica CNN.

Sursa foto: Standard / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri