O recompensa de 80 de milioane de dolari a fost pusa pe “capul” presedintelui Donald Trump, dupa uciderea generalului iranian Qasem Soleimani, conform unui anunt facut la televiziunea de stat iraniana.

Anuntul a fost facut in timpul funeraliilor televizate ale generalului Qasem Soleimani, ucis de o drona americana zilele trecute, initiatorii precizand ca un dolar de la fiecare iranian din tara va merge catre cel care il va ucide pe Trump, conform mirror.uk

"Iranul are 80 de milioane de locuitori. Pe baza acestui numar, vrem sa strangem 80 de milioane de dolari ca recompensa pentru cei care se vor apropia de presedintele Trump", anunta reprezentantii televiziunii de stat.

De cealalta parte, Donald Trump a afirmat ca a actionat pentru "a opri" un razboi, nu pentru a incepe altul, adaugand ca Qasem Soleimani pregatea atacuri "iminente" contra diplomatilor si militarilor americani.

"Soleimani a facut din moartea oamenilor nevinovati o pasiune respingatoare", a declarat el inainte de a lansa un avertisment "teroristilor" care ataca americani.

Citeste si:
Senatul a adoptat regulile pentru destituirea presedintelui Trump
Senatul a adoptat regulile de...

"Va vom gasi. Va vom elimina. Ii aparam intotdeauna pe diplomatii, soldatii nostri, pe toti americanii si pe aliatii nostri", a mai spus presedintele american, aflat in vacanta la clubul sau Mar-a-Lago din Florida.

"Am un respect profund pentru poporul iranian", a adaugat el. "Nu cautam o schimbare de regim", a mai declarat Donald Trump

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Donald Trump se declara avocatul ferm al miscarii anti-avort