Iranul a lansat, in cursul noptii de marti spre miercuri, un atac pe scara larga impotriva fortelor americane din Irak, potrivit purtatorului de cuvant al Pentagonului, precizand ca Teheranul a lansat zeci de rachete balistice spre cel putin doua baze unde sunt prezente trupe americane.

Jonathan Hoffman, purtatorul de cuvant al Pentagonului, a precizat ca tintele vizate au fost baza aeriana Al-Asad, in vestul Irakului, si o alta de la Erbil, in Kurdistanul irakian, relateaza site-ul agentiei Reuters, potrivit Ziare.com.

Oficialul a precizat ca autoritatile sunt in curs de evaluare a pagubelor provocate de atacuri.

La scurt timp, televiziunea de stat de la Teheran a transmis ca atacurile sunt raspunsul Iranului la uciderea de catre SUA a generalului iranian Qassem Soleimani.

"Avertizam toti aliatii americani, care si-au cedat bazele armatei sale teroriste, ca orice teritoriu care este punctul de origine al unor actiuni agresive impotriva Iranului va fi vizat", se afirma intr-un comunicat al agentiei oficiale de stiri de la Teheran, IRNA, preluat de televiziunea de stat.

Corpul Gardienilor Revolutiei din Iran a amenintat direct orasele Dubai, Emiratele Arabe Unite, si Haifa, Israel, in cazul in care SUA riposteaza la bombardarea unor baze din Irak, care gazduiesc trupe americane, relateaza site-ul postului CNN. In plus, daca americanii riposteaza, iranienii au mai amenintat ca ii vor ataca direct: "De data aceasta va raspundem in America", conchide organismul militar.

Iar Donald Trump a amenintat dejaca va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv tinte culturale, daca Teheranul ataca americani sau obiective americane.

Trump a transmis pe Twitter ca miercuri dimineata va face declaratii in legatura bombardamentele din Irak.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri