Departamentul Justitiei din Statele Unite au trimis luna trecuta un asa numit Resident Legal Advisor pentru Bulgaria si Romania, care ar urma sa ofere asistenta in domeniul justitiei pentru in eforturile de combatere a coruptiei, spalarii banilor si crimei organizate, anunta ambasada SUA la Sofia intr-o postare pe Facebook, scrie G4Media. Anuntul a fost postat in urma intalnirii care a avut loc marti intre Jessica H. Kim, noul reprezentant al Statelor Unite, si ministrul justitiei din Bulgaria.

Este pentru prima data cand Statele Unite trimit un reprezentant special in regiune, cu misiunea expresa de se ocupa de probleme legate de coruptie, spalare de bani si crima organizata. Pana acum, aceste chestiuni erau urmarite de functionari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat.

Potrivit Departamentului de Justitie, Jessica Kim a primit, in 2018, premiul procuroului general din Statele Unite pentru rezultate de exceptie obtinute in calitate de nou angajat, fiind una dintre cei 244 de noi angajati premiati pentru merite deosebite in serviciul public.

Trimiterea unui expert anticoruptie in Bulgaria a fost anuntata de catre ambasadorul SUA la Sofia, Hero Mustafa, la sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce premierul Boiko Borisov s-a intors din vizita sa la Casa Alba, transmite Sega, citata de Rador.

Ambasadorul Mustafa a prezentat-o, marti, pe Jessica Kim si adjunctilor ministrului bulgar de justitie. In cadrul intalnirii s-a convenit ca ambele parti sa dezvolte dialogul si sa impartaseasca know-how-ul in ce priveste o mai mare independenta a instantei de judecata si a procuraturii.

Au fost discutate probleme legate de respectarea statului de drept inainte de dialogul strategic dintre SUA si Bulgaria, care va avea loc miercuri.

Sursa foto: Facebook / U.S. Embassy Sofia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri