Recunoasterea de catre autoritatile iraniene a faptului ca avionul ucrainean a fost doborat, 'dintr-o eroare umana neintentionata', de fortele armate ale tarii si condoleantele transmise de regim nu au fost suficiente pentru a potoli furia unora dintre iranieni, care au ales retelele sociale pentru a-si arata revolta fata de ascunderea initiala a adevarului, noteaza Reuters.

'Este o tragedie nationala. Modul in care a fost gestionata si a fost anuntata de autoritati a fost inca si mai tragic', a declarat Ali
Ansari, un cleric moderat, potrivit agentiei semioficiale ILNA, conform Agerpres.ro.

Multi iranieni se intreaba de ce autoritatile nu au inchis aeroportul din Teheran si spatiul aerian al tarii intr-o perioada in care ar fi fost in alerta pentru represaliile la atacul in care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

'Au fost atat de grijulii sa nu omoare niciun american in razbunarea lor pentru Soleimani. Dar de ce nu au inchis aeroportul? Aceasta arata cat de mult ii pasa acestui regim de iranieni', a spus Mira Sedaghati prin telefon din Teheran.

'Neintentionat? Ce inseamna asta? Au ascuns aceasta imensa stire tragica zile intregi pentru a-l jeli pe Soleimani. Rusine', a scris Reza Ghadyani din Tabriz.

Citeste si:
BNR si-a facut cont de Instagram si se bate pe followeri cu vedetele
BNR si-a facut cont de...

Alti iranieni au cerut demisia unor oficiali, refuzand scuzele acestora.

'V-ati razbunat pe iranieni', a reactionat utilizatorul Ahmad Batebi pe Twitter la declaratia presedintelui Hassan Rouhani conform careia 'Republica Islamica regreta profund aceasta eroare dezastruoasa'.

'Doar demisia', a scris intr-un tweet utilizatorul Sadeq.

Sambata, intr-o postare pe Twitter, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif a dat vina pe 'aventurismul american' pentru dezastrul avionului. 'Este capatul liniei, dle ministru! Ati stricat totul!', i-a replicat pe aceeasi retea utilizatorul Bita Razaqi

Citeste si:
Facebook trasa la raspundere in Ungaria. Ce efecte vor fi in Romania
Facebook amendata in Ungaria...

Sursa foto: SS studio photography / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avion ucrainean doborat: ce au convenit Zelenski si Macron
Setari Cookie-uri