Unul dintre cele mai puternice incendii, care arde de mai bine de 10 saptamani in statul australian New South Wales, este in sfarsit sub control, conform unui anunt facut duminica de pompieri, transmite DPA.

Incendiul de pe Muntele Gospers a izbucnit din cauza unui fulger la 26 octombrie si a cuprins mai mult de jumatate de milion de hectare de teren la nord-vest de Sydney. Focul a cuprins si zone din Muntii Albastri, un parc national aflat la vest de Sydney, conform Agerpres.ro.

Conform unui anunt facut de pompierii din Hawkesbury pe Facebook, lupta cu acest incendiu a durat foarte mult din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

De asemenea, pompierii au lansat si un apel catre populatie pentru pastrarea vigilentei, precizand ca sezonul incendiilor de vegetatie nu s-a terminat si exista inca zone in pericol de incendiu.

Tot duminica autoritatile din statul Victoria au anuntat moartea inca unui pompier, numarul total al australienilor care si-au pierdut viata in urma incendiilor ajungand la cel putin 27. Pompierul decedat, care avea 40 de ani de experienta, a murit sambata, in timp ce lupta cu flacarile din regiunea Omeo.

Conditiile meteorologice propice - scaderea temperaturilor, ploile si vantul mai putin puternic - le-au oferit un ragaz pompierilor extenuati si au contribuit, de sambata, la calmarea incendiilor din statele Victoria si New South Wales.

Situatia este insa departe de a se fi calmat. Vineri noapte, trei focare s-au unit creand un "mega-incendiu" in regiunea muntoasa Snowy Mountains, la frontiera statelor Victoria si New South Wales (NSW) acoperind o zona de peste 6.000 de kilometri patrati.

Acest al doilea incendiu de proportii - dupa cel din Gospers Mountain, produs la vest de Sydney si care a mistuit o zona de sapte ori mai mare decat suprafata portului Singapore - ingrijoreaza autoritatile in fata posibilitatii fuziunii cu alte focare, in pofida ploilor cazute in ultimele zile dar care nu au putut sa le stinga.

In total, peste 2.000 de gospodarii au fost distruse de foc, incendiile mistuind o suprafata de doua ori mai mare decat cea a Belgiei. Totodata, se estimeaza ca un miliard de animale salbatice au pierit, sau au ramas fara habitat in urma acestor incendii devastatoare.

Mii de australieni au demonstrat vineri in mai multe orase din tara pentru a cere demisia prim-ministrului Scott Morrison, din cauza lipsei sale de actiune in fata incendiilor forestiere. Picatura care a umplut paharul multor australieni a fost plecarea in vacanta in Hawai a premierului australian, luna trecuta, in plina criza a incendiilor, fapt pentru care acesta s-a vazut obligat sa-si ceara scuze public.

Sursa foto: Foto: (c) NSW RFS - Hawkesbury District / Facebook

Sursa foto: Foto: (c) NSW RFS - Hawkesbury District / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri