31 Ianuarie 2007

Bursa din Cipru a respins oferta de preluare facuta de Marfin pentru Bank of Cyprus

Bursa de valori din Cipru a blocat oferta de preluare a Bank of Cyprus facuta de Marfin Popular Bank, spunand ca Piraeus Bank din Grecia a facut o oferta anterioara pentru Marfin Bank si este ea insasi o tinta pentru preluare.

Decizia bursei din Cipru ar putea linisti conflictul legat de preluari din sectorul bancar cipriot si grecesc, care s-a sfarsit la Curtea Suprema din Cipru, informeaza NewsIn. Controversa din cauza incercarii de preluare a inceput, deoarece acesta a coincis cu oferta majorata de preluare a Marfin Popular Bank facuta de Piraeus Bank, a patra banca din Grecia, ca marime.

Bursa din Cipru a spus ca nu va cerceta oferta Marfin Bank pentru preluarea unui pachet de actiuni intre 35% si 100% la Bank of Cyprus, cea mai mare banca din Cipru, deoarece Marfin Bank este ea insasi o tinta de preluare.

"Boardul Cyprus Stock Exchange a decis ca nu poate studia documentele din oferta publica a Marfin Popular Bank, pentru achizitia intre 35% si 100% din capitalul Bank of Cyprus, deoarece acesta a fost precedata de un anunt al Piraeus Bank pentru preluarea unui pachet de actiuni intre 40% si 100% din Marfin Popular Bank Ltd", a spus, marti, intr-un comunicat, bursa de valori.

Marfin a refuzat sa faca vreun comentariu imediat referitor la aceasta decizie. Marfin Bank a contestat faptul ca ofertele incrucisate pentru Bank of Cyprus si Piraeus Bank impiedica Piraeus Bank sa faca vreo miscare.

Marfin Bank, creata, anul trecut, prin fuziunea a doua banci grecesti si una din Cipru, a fost confruntata cu un alt verdict dat de alt organism de reglementare, Comisia pentru valori mobiliare, care a impiedicat Marfin sa majoreze oferta sa pentru Bank of Cyprus si sa faca o oferta separata pentru Piraeus Bank din Grecia la inceputul acestei luni.



Citeste si